TNO en het MKB

Als MKB-ondernemer denkt u voortdurend na over innovatieve producten, diensten of bedrijfsprocessen. Maar waar moet u beginnen? En op wie kunt u een beroep doen als u dat innovatieve product of proces wilt realiseren? Voor het antwoord op deze en vele andere vragen die te maken hebben met innovatie, bent u bij TNO aan het goede adres.

Innoveren is dé manier om uw rendement en marktpositie te verbeteren. TNO ondersteunt u daar graag bij. Dat kan ook met meerdere bedrijven tegelijk. Bijvoorbeeld door samen een nieuw product te ontwikkelen, uw productieproces te vernieuwen of door inzicht te geven in nieuwe technologische mogelijkheden. Wij kunnen u helpen met de technologie, het totale innovatieproces, of met het bijeenbrengen van de juiste partners in de keten. TNO maakt lastige innovatietrajecten overzichtelijk zodat uw plannen geen plannen blijven.

Samen innoveren rendeert!

Wat kan TNO voor u doen?

Of u nu een individuele ondernemer bent of verenigd in een branche of aangesloten bent bij een keten, TNO helpt u middels een eerste verkenning, kennisontwikkeling, kennisoverdracht en/of kennistoepassing uw innovatie-ambitie te realiseren. In het menu links op dit scherm vindt u hier informatie over.

In het boekje 'Samen innoveren Rendeert' staat een aantal MKB-projecten beschreven.

Met wie kan ik contact opnemen?

Wilt u weten wat TNO voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Onze contactgegevens vindt u in de rubriek Contact.

Samenwerkingspartners

Om u nóg beter te ondersteunen werkt TNO onder andere samen met MKB-Nederland, MKB-Servicedesk, Kamer van Koophandel, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en brancheverenigingen.

Nieuws

Gratis e-book ‘Eerste Hulp bij Innovatie’ helpt ondernemers vernieuwen

20 januari 2015
Als ondernemer moet je blijven vernieuwen om te kunnen concurreren en te groeien. Het e-book ‘Eerste Hulp bij Innovatie’ van TNO, MKB Servicedesk en MKB-Nederland helpt ondernemers hierbij en biedt stappenplannen,... Lees verder

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.