Leefomgeving: ‘Wij werken aan de leefbaarheid en concurrentiekracht van steden’

Steden zijn succesvolle samenlevingsverbanden. Dat maakt ze aantrekkelijk, maar tegelijkertijd daardoor ook kwetsbaar. Stedelijke gebieden worden voller, drukker en complexer. Dat belemmert de leefbaarheid en concurrentiekracht van die steden. Om dat om te buigen, zijn visie en concrete oplossingen nodig. Vanuit drie perspectieven beschouwen wij het systeem van steden en metropoolregio’s.

Hoe maak je een stad duurzamer en leefbaarder? Een duurzame stad blijft in beweging, zoekt naar balans, en speelt daarmee in op de dynamiek.

Hoe houden we een stad bereikbaar en welke nieuwe patronen en modaliteiten ontstaan daarbij? Duidelijk is dat de gebruiker van het mobiliteitssysteem steeds centraler komt te staan. Daar is zelforganisatie voor nodig.

Hoe kunnen steden blijven leren om in te spelen op dat wat op hen afkomt? Een stad is adaptief als die open en transparant in haar besluitvorming is en die niet alleen kan voorspellen maar ook kan handelen, door strategisch gebruik te maken van de data en informatie die zij tot haar beschikking heeft.

Meer weten over wat wij doen op het gebied van de Leefomgeving? Lees hieronder verder, of neem contact met ons op.

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.